Leidekkersbedrijf van Eijk


Dakgoten

Dakgoten kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Afhankelijk van de gekozen materialen kan er weer uit verschillende modellen gekozen worden. Deze keuze kan mede bepaald worden door de stijl van uw huis, uw wens voor weinig onderhoud of de grootte van uw dak. Hieronder meer over de soorten dakgoten.

Een dakgoot heeft als doel het opvangen van het regen- of smeltwater dat van een schuin dak komt. Bij hele oude woningen werden vroeger in plaats van goten, grindstroken langs de muren aangelegd waar het water in weg kon trekken. Bij historische boerderijen komt je dit nog sporadisch tegen.

In de dakgoot wordt het water verzameld en doordat de dakgoot afloopt naar het laagste punt, verdwijnt het water meestal via een afvoerbuis naar het riool, regenton of soms een grindput.

Op het gebied van dakgoten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij maken alle voorkomende goten in onze werkplaats op maat.

Of het nu gaat om bakgoten, kilgoten, mastgoten is voor ons geen probleem.
Onze loodgieters beschikken en hebben de kwaliteiten om alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren. Zij weten alles over koper- lood en zink. Hierbij kun je denken aan expantie-, broekstukken, kraal of platte kant, waterkeringen, steekpijpen en overlopen. Goten worden meestal in meterstukken aangebracht maar kunnen ook langer worden geleverd.