Leidekkersbedrijf van Eijk

Koper & ZinkKoper

Koper biedt vanwege de extreem lange levensduur vele voordelen in duurzaamheid en gemak in verwerking. Koper biedt oneindige en unieke ontwerpmogelijkheden, die belangrijk zijn in moderne architectuur, en denk bijvoorbeeld aan oude monumentale gebouwen en kerken.
Koper is een zeer duurzaam bouwmateriaal, zeker onder de huidige milieu-invloeden. Deze duurzaamheid is een van haar belangrijkste karakteristieken: onder invloed van de atmosfeer ontwikkelt het een extreem beschermende laag; het patina. Het proces van patineren gaat op daken door en verandert het koper geleidelijk in het groene patina.

Zink

Zink is een duurzaam produkt, het verschil tussen koper en zink is dat koper gaat minimaal 100 jaar mee en zink ongeveer 30 jaar. Afhankelijk van de dikte van het gekozen materiaal. Verder is het in bijna alle gevallen hetzelfde te gebruiken als koper. U kunt denken aan specifieke kleuren voor het dak. Koper wordt eerst roodbruin en na plus minus 20 jaar de typische kopergroene kleur. Zink blijft altijd grijs.